Sunday, March 29, 2009

Bukit Selambau PRK N25: Pangkah 14 orang boleh?

Awat la semangat sangat orang SP nak "berkhidmat" ni? ...hahaha... 15 orang calon, jenuh saya nak dengaq ceramah ni!

;-) Syiok kot jadi YB ni nooo...

Pertandingan 15 penjuru di Bukit Selambau

29/03/2009 11:10am

SUNGAI PETANI 29 Mac - Pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Selambau mencatatkan sejarah negara apabila menyaksikan buat pertama kali berlakunya pertandingan 15 penjuru.

Senarai calon yang menyerahkan borang bermula pukul 9 pagi dan kini dipamerkan untuk tujuan bantahan di pusat penamaan Sekolah Menengah Teknik 1 Sungai Petani ialah;

1. Datuk S. Ganesan (Barisan Nasional)

2. S. Manikumar (Parti Keadilan Rakyat)

3. Husaini Yaakob (Bebas)

4. T. Chandrarajan (Bebas)

5. Mejar (B) Anuar Abd. Hamid (Bebas)

6. M. Venason (Bebas)

7. Abdul Rahim Abu (Bebas)

8. S. Moganakumar (Bebas)

9. Mohd. Fazil Abd. Wahab (Bebas)

10. Radzi Md. Lazim (Bebas)

11. R. Loganathan (Bebas)

12. L. Sarala (Bebas)

13. A. Jayagopal (Bebas)

14. Tan Hock Huat (Bebas)

15. Khamis Awang (Bebas)

- Utusan

11 comments:

lan said...

pangkah dahi depa tuan loyar hehe

Piggy Singh said...

Salam Tuan Lawyer,

Harapnya yang menang nanti tak la punya mengungkit "I used to 3 merc and 5 beemers, and now I only have one proton perdana", or perhaps 1 camry je.

Wassalam.

satD said...

rise of the independents!!

this may be the answer to ur post bro
http://pilihangue.com/images/camp12.jpg

Lawyer Kampung said...

PS, what's up bro? ;-) lama tak dengaq cerita?

satD, link not working bro..

lan, pangkah dahi takpa lagi..

akira8047 said...

jom layar gambar kat sini
gambar penamaan calon bukit gantang meriah

kluangman said...

Jangan pandang enteng kepada mereka, Calon bebas adalah sebahagian manifestasi rakyat yang sudah mula kurang yakin dengan parti politik pembangkang dan kerajaan.

luah fikiran said...

Suatu sejarah dan mungkin mencipta World Guiness Record. Yang pasti rekod perngkat Malaysia Boleh sudah ada dalam tangan. 15 calon yang bertanding dan tak pasti calon-calon bebas guna simbol apa. Mungkin ada yang guna simbol katak yang boleh lompat-lompat tu. Ramai calon kerana ramai yang berkebolehan ataupun politik negara ini dah jadi berkecamuk. Hanya mengharapkan pilihanraya ini berjalan secara bersih, aman dan calon yang menang adalah calon yang layak dipanggil pemimpin

elviza said...

Tuan Lawyer,

Catchy title post anda. But as I said to my friends, if that MP of Kelana Jaya can win during the last GE: everybody can too.

Tetapi yang membezakan mana-mana wakil rakyat dan/atau ahli parliment ialah bagaimana mereka melaksanakan tanggungjawab yang dipikul.

Bukan sesuatu yang senang.

Anonymous said...

Ini semua ada kena mengena dengan pengisytiharaan penyata harta EXCO negeri selangor hari tu ler....Beribu ribu gaji depaaa....kerja bukan susah, kelentong aja, ada kes boleh cuti bergaji panjang......akhirnya semua nak jadi YB...hahahaha..!! Sapa pulak nak jadi rakyat gaji RM 350.00 sebulan???

Tokki

Lawyer Kampung said...

akira8407, kluangman, luahfikiran, elviza & tokki, terimakasih atas pandangan saudara & saudari :-)

dinturtle said...

Salam Tuan Lawyer,

Saya ingat ahhh, kita pakat main 'musical chair' dengan 15 calon berebutkan kerusi terakhir, kerusi ADUN.

Ada sesiapa nak cadangkan lagu yang sesuai ?