Tuesday, February 09, 2010

Perak?

The court's verdict? From Malaysian Insider's Tweeter page.
  • PERAK - Perak Constitution Article 16 (6) requires Nizar to resign & not under Article 36 (2). about a minute ago
  • PERAK - Federal Court says this based on Sultan's rejection to dissolve state assembly under Article 16 (6) of Perak Constitution. 4 minutes ago
  • PERAK - Federal Court finds Court of Appeal justified to reverse High Court decision. 5 minutes ago
The media's interests? Spinning strong, whatever the decision...?

The cheering fans & supporters outside the palace of justice? hmmmm ....kes dah habih la brader, judgment delivered... balik lah, pi relax, pekena teh tarik ka apa ka.. toksah gaduh-gaduh, tak payah jerit-jerit lah... bukan game bola ni....

Myself? Told you so! ;)

The ordinary & everyday people of Perak? My guess, couldn't give a damn..... :D

Updated

Latest report from The Star Online here and MI's Zambry is the lawful MB, Federal Court agrees

7 comments:

Semerah Padi said...

DAULAT TUANKU !

DAULAT TUANKU !

DAULAT TUANKU !

Nizar dan geng boleh dipertimbangkan untuk dibuang negeri kerana telah menderhaka kepada Tuanku Sultan Perak!

"Negara ini Negara Berdaulat"

Anonymous said...

Sebagai orang Perak, I setuju dgn doc, I don't give a damm..

kluangman said...

Memang malas nak link sana link sini untuk isu ini sebab yang penting yes or no, Zambri or Nizar. Sudah dapat jawapan kita tunggu pula 'reaksi berlebihan atau reaksi terlampau' yang mungkin akan dihidangkan sehari dua ini.

Ada juga terdesus kes akan dibawa sampai ke peringkat Geneva, elok dan sangat di alu alukan sebab masih nak tengok reaksi depa kalau 'kalah'. Adakah mahkamah antarabangsa juga dipengaruhi UMNO, campurtangan Najib, berat sebelah, tidak adil bla bla bla bla...

Kepada Nizar dan penyokongnya, jangan terlampau ambil sikap 'lawan tetap lawan' sebab kalah tu teruk sangat, 5 - 0, bukan kecik anak.

Nizar juga harus faham bahawa Nik Aziz telahpun memberi lampu merah kepadanya untuk stop dari 'berlebih' kerana PAS sudah sedia 'lampu hijau' duduk semeja dengan UMNO.

Jika Nizar masih buat perangai, samdada dia tak faham atau sebenarnya PAS belum ikhlas untuk semeja dengan UMNO.

Kama said...

Salam LK, good to see you are back. lamer benor AWOL, sampe naik risau teman..lol

Syukur Alhamdulillah for the result.

Lawyer Kampung said...

Semerah Padi, hahaha..

anon, couldn't give a damn with regard to the insane politicking.. tapi mai tang undang-undang, adat & adab..kena give a damn la :)

Kluangman :)

Kama, ada lagi ...tq for risau"ing" lol ...yes, alhamdulillah ...finally.

Ismail N said...

pinjam bro - Where law meets common sense! he he...

Lawyer Kampung said...

mail, no problem bro :)