Wednesday, July 01, 2009

Steadylah Haji Hadi!

“What was proposed before has not been achieved yet. We want equality for all races but at the same time, the Bumiputeras must be given the strength,” he told reporters in parliament today.

Baca Hadi Awang against removal of 30pc Bumiputera equity requirement, says Malays still weak

Apa kata TG Nik Aziz pula? Ini berbaur nasionalisme ni... assabiyah pulak nanti ;) Apa pula kata geng-geng Malaysian Malaysia dan Fajar Baru Malaysia? Dia mau equality of the races tapi mau bagi strength lebih sama itu bumiputera, habis tu macam mana, reverting to the old formula since 31st August 1957 kah? Formula "New Dawn for Malaysia" hendak letak mana pula?

Apa kata orang 1Malaysia, UMNO & BN pula? Semua okay ka dalam seronok liberalisasi sana-sini tu? Atau nak kata ini mainan politik TGHH sempena dekat-dekat pilihanraya kecil Manik Urai ni ka?

Biaq pi lah.. janji depa "pakat berlumba pertahankan" mana yang patut...jangan dok bagi pelingkup cukup! :)

dikemaskini

7 comments:

dinturtle said...

Salam Tuan Lawyer,

Hmm... very interesting.. tak pernah lagi saya dengar Haji Hadi ambilberat tentang 'Melayu'.

Kat Kelantan banyak durian tak ? Takut penangan terlebih makan durian kot ..

Kalau for real, alhamdulillah !

PAKCIK said...

berpuluh tahun lepas DAP kata, hapuskan DEB...

Hari ini Hj Hadi kata, kekalkan ...

esok DAP kata, saya kena kaji kedudukan PAS dalam Pakatan Rakyat.

Lusa Tok guru nik aziz kata..Apa ni, buat sampah pulak.

Tulat Hj Hadi Kata, UMNO jahat kerana melagakan pakatan Rakyat.

Tulen Anwar dan Kit SIAM ketawa..hahahaha..telur PAS kita dah pegang..keh..keh..

kluangman said...

Bro, Janji sebelum dapat dan janji selepas dapat - we wait and see lah !!!

Anonymous said...

Memang melayu perlu maintain 30% tu. Ini tuntutan asas selepas 13mei dulu.
Masalahnya 30% yang umno amal selama ini hanyalah kepada kaum kroni umnoputera dan kroni cina india putera.
Kena faham apa yang TGHH maksudkan.

bro brotherhood, said...

As-Salam Bro LK,..heheh,..apo nak dikato,..lingkup memang dh lingkup dh masa PLah jd PM cuma lani harap2 jangan punah ranah cukup la,..wakaka,..wat else can I say bro,..heheh,..(,")

Cenderawasih said...

Salam bro,

Nampaknya pembaca-pembaca 'setia' MI dah mula mengamuk dengan Hadi.

Lawyer Kampung said...

Dinturtle,Pakcik, Kluangman, Bro. Brotherhood, Anon & Cenderawasih terimakasih untuk pandangan dan komen yang diberikan oleh tuan/puan :)