Thursday, February 05, 2009

Adab

Updated

The Malaysian Insider

IPOH, Feb 5 — Pakatan Rakyat leaders are locked in an emergency meeting following Sultan Azlan Shah's refusal to grant a dissolution of the Perak state assembly and his order for Menteri Besar Datuk Seri Nizar Jamaluddin to resign.

It is understood that Nizar is planning to refuse the order to resign.

Read here & here. They've forgotten all about Terengganu episode back in March 2008 and how they were then. How convenient!

Original Post 4.11pm

Saya harap apa yang dikhabarkan di sini tidak benar. Jangan menyanggah keputusan yang dibuat. Tidak perlulah sebarang tunjuk perasaan ataupun perhimpunan besar-besaran untuk itu. Keputusan telah dibuat oleh Sultan Perak sendiri. Kepada pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat, pimpinlah pengikut anda, terimalah keputusan dengan sabar.

Tidak perlu bersikap kurang sopan, jaga adab, kita orang Timur.


9 comments:

peihong said...

nak tanya pendapat tentang post teman ni kalo tak keberatan

http://anje-online.blogspot.com/2009/02/politic-game.html

Lawyer Kampung said...

Peihong, bagus posting deme tu. Idok le teman ni pandei benda2 ni ;-) tapi selagi tak ade perintah mahkamah, filing di court tu setakat filing sajalah.

Tapi masalahnya Nizar sendiri dah kata "terserah kepada tuanku", ate macam mane nak tarik balik tu?

Semua ni yang nak rugi rakyat lah, bagi orang politik ateih-ateih tu game ni makanan dia. Tengok sekarang ni 2,3 hari makan gaji buta saja deme-deme tu.. kerja tak jalan ;-)

Peihong, terimakasih untuk komen & singgah di sini.

Ismail N said...

Bro, dia dengar cakap classmate aku dulu kot? :)

Lawyer Kampung said...

Mail, Nga dapat berapa CP dulu? hahaha ..ada injunction order dah ke? mandamus ke? Takkan filing suit je, satu dunia must stop with that suit upon filing... ;-)

Anonymous said...

APA PUNYA ORANG NI. DIA TAK SEDAR KAH PAK SHEIKH DENGAN DAP TENGAH MEMPERKUDAKAN DIRI DIA? SAMPAI TAK MAHU KELUAR RUMAH RASMI DAN NAK MASUK JUGA OPIS BESOK. KEMARUK SANGAT?

Mat Cendana said...

I had read a few of the comments at the link given by Haris Ibrahim to "Write in to the Sultan". Although these crossings over are detestable, and I'm certainly not "with Umno", I think some of the comments to the Sultan deserve to be looked into. The biadap and kurang ajar must be "ajar".

Zed Zachary said...

I bet bfore long now somebody wud post the dreaded phrase "RAJA ADIL RAJA DISEMBAH,RAJA ZALIM RAJA DISANGGAH" in your blog Kip!! Do me a favour pleaseee!!

Zed Zachary said...

Then u hv these kind of comments!! It tickles me pink!!

_______________________________

Name: Ronald John Wong
E-mail address: ronaldmikedavies@yahoo.com
Comments: NEGARAKU,

TANAH TUMPAHNYA DARAHKU,
RAKYAT HIDUP BERSATU DAN MAJU,
RAHMAT BAHAGIA TUHAN KURNIAKAN,
RAJA KITA SELAMAT BERTAKHTA,
RAHMAT BAHAGIA TUHAN KURNIAKAN,
RAJA KITA SELAMAT BERTAKHTA!

I AM BANGSA MALAYSIA ANAK MALAYSIA! I DON WANT NAJIB I DON WANT BN WE WANT RAKYAT! PAKATAN RAKYAT!
Thursday, February 5th 2009 - 05:34:38 AM

_______________________________

peihong said...

terima kasih atas balasan....
teman bukan apa... apa saje keputusan teman terima

cuma runsing kalo asyik tuko kerajaan

penyudah apa kerja pun tak jalan....

yang terganjei rakyat perak...

anyway tq for your comment