Thursday, October 30, 2008

Blogger Sakmongkol is now Dato' Sakmongkol!

Congrats to both blogging Dato' & Datin, bro Sak & sis Mamasita respectively.

Reproduced herewith a comment from Dato Shamsuddin Nawawi aka D S N (of Small Talk fame) in Dato' Sak's latest posting here.

Tahniah!
Bila dapat surat pengurniaan darjah dan bintang Pahang, embargo nya sehingga 24hb Okt sahaja. Selepas 24hb Okt, darjah & bintang itu boleh digunakan walaupun belum ada istiadat pergurniaan oleh KDYMM Sultan.
Tahniah Dato' & Datin

Ikhlas dari
Dato' Shamsuddin Haji Nawawi

16 comments:

SmallTalk said...

Aiyoyo....now they know DSN is Dato Shamsuddin Nawawi NOT Dato Sri Najib Or Dato Siti Norhaliza
Hehehehe...

Lawyer Kampung said...

Hahaha... D S N (smalltalk) is not pari materia with DSN (Najib)& D SN (Dato Siti) ;-)

mamasita said...

Hai LK!Thank you so much.Sejak yesterday,bila friends called us with our titles,we both menyengeh je.Macam rasa newly-born babies!Asyik kena agaah je so kitaorang ni grinning from ear to ear!Might take a week or so for the pusat to tanggal..then terus teething!hahaha..Thanks bro!

Lawyer Kampung said...

Hi Datin! You are most welcome. Both of you deserved to grin from ear to ear on this joyous occasion How is the well known blogging Dato' doing by the way? ;-)

mamasita said...

O dia masih di kayangan..belum turun2 lagi sejak dapat tahu of his Datoship title!hehe..

Alahai LK..dari petang semalam asyik belanja member2 kat kopitiam!Ni kat kopitiam lagi!Booming business for the towkay kopitiam!haha

Lawyer Kampung said...

Haha, takpa tu Datin, tolong mempergiatkan ekonomi Pahang. Bangga kami sebenarnya ni sbb ada blogging network with dato2 (D S N & yr hubby) & datin from Pahang Darulmakmur! Bukan senang tu.. hahaha

UMgrads said...

Heartiest congratulations to both our Dato' Arif & Datin!

Anonymous said...

Wow! Walaupun tulisannya pedas-pedas enak begitu masih lagi dikurniakan Datuk. Syabas kepad kerajaan pahang dan tahniah kepada datuk mat tomoi!

Zubli Zainordin said...

Tahniah Datuk Datin.

Ismail N said...

LK bila nak jadi Datuk pulak? Anyway thanks for the info bro. Congratulation buat Dato'Ariff sekeluarga.

P/s: Geram aku tgk org menang gol penalti pagi tadi...

Piggy Singh said...

Tuan Lawyer, I guess Frank Sinatra's My Way is the best choice to be especially dedicated to both Mr and Mrs Sakmongkol.

Mr Ismail, penalty or not, 3 points meant a lot.

sakmongkol AK47 aka Mat Tomoi said...

mr lawyer kampung,

brother... thank you very much for having sakmongkol getting his dato'ship as yr title.
thanks also from mamasita.

Lawyer Kampung said...

Dato Ariff,
My pleasure, it's a blog piece worth publishing bro! Again, salute! haha

Tuan Piggy Singh,
janji 3 points bro! ;-)

Mail,
Kena tunggu Datuk Ismail N dulu. Sori banyak-banyak ye, Gerrard 'ter'score penalty tu hahaha

Sarfarizmal Saad said...

Salam Blogger,

Semoga terus mengekalkan penulisan HEBAT Tuan ini dalam dunia politik yang serba mungkin ini.

Saya sentiasa akan melawat blog Tuan dari semasa ke semasa.

Semoga hubungan blogger ini akan berkekalan dalam mencambahkan lagi pengetahuan, sokongan dan pengajaran.

Salam ziarah blog anda yang HEBAT ini.


Ikhlas,

Sarfarizmal Saad
http://Sarfarizmalsaad.blogspot.com

Husin Lempoyang said...

Dato Sakmongkol aka Mat Tomoi

Only the Pahang Sultan can appreciate the fine art of Silat Tomoi. Not even Kelantan and Kedah ...

Congrats.

Mamasita .. get used to being addressed as Datin Mamasita. Thats cool than being addressed as Nenek.

Lawyer Kampung said...

Bro sarfarizmal, terimakasih.

Tuan Husin Lempoyang, terimakasih kerana berkunjung ke sini ;-)