Saturday, October 18, 2008

He wants more!

MCA started the ball rolling. Now even PPP President Kayveas wants piece of the action. In fact he wants more.

He wants an internal election in BN to select the top posts. He also wants a non-Malay Deputy Prime Minister. He also urged UMNO to change the perception that they are a bully to other component parties in the coalition.

It was reported by The Star Online today, inter-alia;
  • Barisan Nasional should have an internal election to pick the top office bearers, proposed PPP president Datuk M. Kayveas. He said it would be good to have a chance to pick the coalition’s leadership, especially the top four posts - chairman, deputy chairman, secretary-general and treasurer.
  • He also said it was not fair to just allocate the second deputy chairman spot to MCA, as other parties should also have a chance to hold the post.
  • Kayveas said it was also time to have a Deputy Prime Minister who is a non-Malay, saying that Umno cannot run the country and form the Government on its own.
  • On Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi’s statement that Umno does not bully other Barisan component parties, he said there was a need to change the perception that Umno is a bully.
Read more here

Now, what say you UMNO? Are you the bully or you are the one now being bullied?

This is what Paklah has to say on the "bully" issue;

“People say Umno is a party that likes to bully (the other Barisan component parties). I don’t know how to bully, actually. There is no such thing as ‘bully’. We are all friends,” said Abdullah.

The Malaysian Insider however says the otherwise, read Umno not a bully? Yeah. Right

p/s

Read also Hantu Laut's Return To Past Glory: Will UMNO Be In The Death Throes ? and the article linked in that post and APANAMA's latest EAST, Another WEST or Just REST?


Updated: 4.31pm


12 comments:

Anonymous said...

After 51 years now only wake up????

Even MCA get the DPM post, how will this benefit the rakyat and chinese?

Pro Status Quo said...

Inilah contoh terbaik sudah bagi betis hendak peha. Siapa dia si Kayveas ini?

Anonymous said...

Go ahead Kayveas. Demand more. Rock that sinking vessel. BN deserved that. 51 years of putting up with you BN cretins is enough!!!!

Anonymous said...

Hitam dengan Ular???? ketuk hitam dulu dah lupa ke peratah ini

Erotomania said...

Baru jer Majlis Raja-Raja sebut pasal Social Contract. Kayveas tak baca kot press statement Tuanku Raja-raja.

Saya rasa ramai antara kita yang takut kalau betui-betui jadi undi yg semacam ini, UMNO akan kalah dan jawatan pengerusi BN dan timbalan pengerusi BN akan dapat kepada yang bukan Melayu dan kuasa memerintah akan lenyap sama sekali dari genggaman orang Melayu. Soalnya, bolehkah kita kalah? Kalau kita rasa kita boleh kalah, kenapa ya? Depa lagi hebat? Kita terlalu lemah?

Anyways, saya rasa kita tak perlu gabra dalam soal ni. Depa tu akan mintak itu dan ini. Samada depa dapat atau tak, itu soal lain. Yang penting, toksah nak bagi muka kat depa. Tun Dr. M punya statement memang kelas - "kena study betui-betui dulu". How long to 'study betui-betui'? Selama mana yang mungkin la barulah isu tu akan mati dengan sendirinya.

Wallahu 'alam.

kluangman said...

Biarlah dia orang meluahkan sesuatu untuk puaskan pengikut dan penyokong mereka, takkan kita nak tahan dan nak halang. Takkan nak kata 'tidak' dan tentulah kena jaga maruah mereka juga.

Lepas tu pandai pandailah kita buli depa. Takkan depa nak habaq dekat penyokong depa..weii..aku kena buli'..

Tau sama tau dah le, yang penting kita mesti bijak mempertahankan hak kita dan bagi sikit hak depa.

Cicit Panglima Nayan said...

Tanda-tanda semakin nyata zaman kehancuran umat Melayu. Sedangkan raja-raja Melayu baru sahaja bertitah. Apa akan jadi kepada bangsaku kian diperolok-olok dan dipermainkan. Sedarlah wahai bangsaku bahawa tanah Melayu ini sahaja negaramu. Bangunlah dan rapatkan saf!

Anonymous said...

Who is Kayveas? MCA? The party which obviously doesn't know where its heading to? Just look at them, even Soi Lek can make a return. Celebrity VCD actor who is now the Deputy President. Let them bark.

Piggy Singh said...

Salam Tuan Lawyer,

Asyik dok ikut cerita politik dan ekonomi ni memang merisaukan.

Is there any news that makes us feel better, I do have one!!!

Liverpool 3 - 2 Wigan.

Wassalam.

p/s hoping the devils let 3 points slip away when facing West Brom, then struggle for title is getting harder.

Lawyer Kampung said...

Piggy Singh, yes, that was another good match! :-)

erotamania, kluangman, cicit panglima nayan, pro status quo & anons, terimakasih untuk komen-komen saudara/saudari.

Khong Khet Khuat said...

Salam tuan

UMNO a big bully. So said other component parties notably MCA, MIC and PPP. Bro, could you please enlighten me on this issue....tolong sebut 3 kerusi Parlimen dan 3 kerussi DUN yang pernah MCA, MIC menang yang majoriti pengundinya China atau Hindu (orang Kedah sebut India itu Hindu). PPP tak payah sebutlah dia memang tak layak join BN pun in the first place.

Saya mungkin silap tapi yang saya tahu MCA dgn MIC menang kerana undi Melayu saja. Bila Melayu minoriti pengundi Cina dan Hindu bagi kepada pembangkang. Kayveas sendiri mau ingatlah jangan nak jadi kadok naik junjung pula.

Anonymous said...

UMNO doesn't bully their BN counterparts. They bully their own kind, the grassroot members and the malay at large.