Tuesday, October 07, 2008

Just when I thought I was out.......

...they pull me back in!



With the ongoing "self-induced" intoxication and fiesta of candidacy offerings for the top posts, what better way for paklah to justify the decision to stay on at the top on the pretext of ensuring smooth transition of powers (according to traditions and plans) instead of commotion and chaos?

Never, never, never believe any war will be smooth and easy, or that anyone who embarks on the strange voyage can measure the tides and hurricanes he will encounter. The statesman who yields to war fever must realise that once the signal is given, he is no longer the master of policy but the slave of unforeseeable and uncontrollable events - Sir Winston Churchill.

"If you are going through hell, keep going!", Churchill said that too. Will paklah's announcement tomorrow echo the same thing? The subtle approval by Paklah when asked about the merry men of UMNO eagerly offering themselves for the top posts seems to suggest just that. That ongoing charade, inter-alia, will be his justification to soldier on. Read also Sakmongkol's Decisions, decisions, decisions, APANAMA's Syiok-KING ABDULLAH and Ketua Perusuh's Singgahsana.


Updated-12.45am (8/10/2008)

They came to "beraya in Putrajaya"!

PUTRAJAYA 7 Okt. – Lebih 20 ketua UMNO bahagian dari Pulau Pinang, Perak dan Kedah menemui Perdana Menteri malam ini dipercayai bagi memberi sokongan kepada Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi untuk mempertahankan jawatan presiden parti pada pemilihan Mac depan.

Read more of Utusan's latest Ketua bahagian jumpa Abdullah

3 comments:

jebatmustdie said...

Kalau Pak Lah nak mempertahankan kedudukannya, kenapa pula nak tunda AGM ke March? Mengapa tak teruskan saja pada bulan December?

Semua ini mengambarkan kekarutan yang amat sangat. Kalau betul Pak Lah akan mempertahankan jawatannya, maka MT itu hari sudah kena tipu bulat bulat. Bila sudah kena tipu sampai tertonggeng begitu sekali dan masih nak mengampu, maka saya tidak nampak MT ada maruah diri.

Jika MT Umno tidak ada maruah diri, tidak payahlah nak terjerit mempertahankan maruah bangsa Melayu.

Apalah dungu sangat ketua2 bahagian dari PP, Kedah dan Perak tu. Negeri sampai dah kalah pun masih nak pertahankan PM mereka yang cuba menongkat langit tu.

Terima kasih.

JMD-

Piggy Singh said...

Salam Tuan Lawyer,

Kalau periuk nasi asyik dok harapkan dollah yang isi, mestilah rasa terancam kalau si dollah ni dah pi. So macam mana pun kenalah suruh si dollah ni menongkat langit lagi.

Kat bahagian kuala krai my home town pun ada sekor yang macam ni, nama dia dato ramzi, so disgusting!!!

Lawyer Kampung said...

JMD, ini bukan tahap karut lagi, ini dah masuk tahap tahyul dah ni ;-) Anyway bro, selamat hari raya to u & the family, maaf zahir & batin.

Piggy Singh, tu la problem duniawi, dulu, kini dan selamanya. :-) Salam bro.