Sunday, September 28, 2008

Labu & Labi (Versi 2008): Dari jadi Presiden, lagi baik jadi Tarzan Malaya!



Kalau sakmongkol kata depa macam "badan & nyawa" cerita Nujum Pak Belalang, versi Lawyer Kampung pula, depa ni, dalam semenjak dua menjak ni ada juga sikit macam labu dan labi....

Ingat labu dan labi dalam scene labu jadi tarzan malaya dan labi jadi harimau?

Labu & Labi di dalam scene "tarzan malaya dengan harimau".

Labu: Jadi Tok Presiden pun tak gunalah...
Labi: Sebab?
Labu: Tak ada kebebasan...aku lagi suka di hutan..
Labi: hutan? nak jadi apa engkau? Nak jadi sang rajuna tapa?
Labu: Apalah engkau labi! Di hutan..bebas! Nak ke sana, nak kemari....takdak TokDet, takdak Ku Li, takdak PR, takdak reporter, takdak blogger....di hutan boleh makan macam2 buah...
Labi: eh, eh..buah melaka boleh makan tak?
Labu: jangankan buah melaka..buah pahang, buah negeri sembilan.. buah johor semua boleh makan..buah genuak tu pun boleh makan.. bukan macam sekarang jangan kata nak makan buah, nak dapat pencalonan depa tu pun susah!
Labi: uuu...
Labi: uuuuu...di hutan buleh kawan dengan binatang-binatang...dengan monyet..
Labi: monyet? ..nak jadi apa?
Labu: aa aa dengan monyet! ...nak jadi Tarzan!
Labi: ooh
Labu: Bila Tarzan panggil saja, semua datang! ...cuma satu binatang* tak mau datang....
Labi: eh, siapa itu?

Jeng! Jeng! Jeng! suspen.......... binatang apa?

* Spesis-spesis katak juga ke?



----akan bersambung----

Akan Datang.........

-----------Tarzan sudah fed-up makan buah, hari-hari makan buah, dia nak makan nasi!------

------harimau nak makan tarzan, tarzan nak tikam harimau!--------

-------- harimau stunt lebih daripada tarzan (harimau educated!), tarzan kata "ini tak boleh jadi!"----


Dikemaskini 12.30am (29/09/08)


8 comments:

sakmongkol AK47 aka Mat Tomoi said...

haha, bro. we sure are having some fun poking at these politicians. welcome to the club.
with kind regards/sakmongkol

Lawyer Kampung said...

Haha.. Bro, sakmongkol, thank you for welcoming me on board! Bukan apa, suka-suka je sambil saling ingat-mengingati ;-)

mekyam said...

"Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin!" lk!

have a good one in spite of the politicians! :D

Lawyer Kampung said...

Thanks mekyam! :-) Same to you & the family. Selamat Hari Raya & Maaf Zahir & Batin from LK.

mekyam said...

LOL! this labu labi version is also hilarious.

siap dgn suspens pulak tu. :D

thanks, LK!

bro brotherhood, said...

Salam Bro Lk,

heheh,..ni rasa2 semua nya pukulan Hussein Lempoyang arr..apo nak dikato,..(,").. neway bro Selamat Hari Raya Aidil Fitri Al-Mubarak,..maaf dzahir batin,.. raya ni gue tak balik kampong so no singgah2 SP or Langgar for ur open house cuma harap leh kena dua gelas teh aftr raya if I noe whr ur base at,..(,")

SAY NO TO NWO!! SAY BYE TO AnWaR & PLah!! SAY WELCOME TO FUTURE PM TGK RAZALEIGH aka Ku Li..insyaallah!!

Lawyer Kampung said...

Bro brotherhood aka CT, betul tu, pengaruh husin lempoyang lah ni :-) Where am I base at? Click the about page, go to "my webpage" ;-)...will be back in Penang next week. Come to Penang (Bayan Baru to be exact) & we shall have our teh tarik sir! ;-)

Selamat hari raya, maaf zahir & batin from me to you too bro.

Lawyer Kampung said...

Mekyam, my pleasure! :-D